Fotograf i den nye stil i Esbjerg

Vi vil som fotografer gerne flytte grænserne for hvad det oprindelige portrætfotografi har været de seneste mange år. Vi vil gerne forsøge at lave fotos der er mere spændende og kreative og samtidigt fortæller en historie. Som fotograf er vi uddannet til at se billeder på bestemte måder, følge bestemte regler. Men vi vil gerne flytte disse grænser indenfor fotografiet. Fotografering skal være sjovt. Det skal være spændende at kigge på for beskueren og billedet skal være æstetisk og af høj kvalitet. En fotograf der ikke hele forsøger at udvikle sin butik overlever ikke i dagens Danmark.

portraet-fotograf-aarhus

Fotograf uddannelsen flytter sig, men hvorhen?

Fotografer er ikke længere dækket ind under at fordi de har taget uddannelsen som fotograf, så har de monopol på at arbejde med fotografering som deres levebrød. Mange fotografer der klarer sig godt idag er ikke nødvendigvis uddannede fotografer. Det kan skyldes mange ting. Nogle fotografer mister lysten efter endt uddannelse, krisen kradser i disse tider i mange erhverv, og der bruges ikke så mange penge på reklamer som tidligere. Derfor er der også brug for færre fotografer.

Flere og flere fotografer skifter erhverv fordi de ikke finder jobs efter endt uddannelse, eller også går de selvstændigt. Idag er det ikke let at være selvstændig fotograf, flere og flere bukker under fordi branchen er mættet. De fotografer der klarer sig bedst forstår ofte at gøre opmærksomme på sig selv, eller forstår at omstille sig til tidernes krav.

Alt om fotografering.

fotograf-i-aarhus-2

Det gode billede handler også om selve processen

Fot en dygtig og inspireret fotograf, handler fotograferingen ligeså meget om selve den kreative process der foregår imens man komponerer sit billede. Det er en slags “zone” man træder ind i. En kreativ zone, hvor fotografen, lig maleren eller musikeren lukker alt andet ude og er fuldstændig lukket inde i den kreative zone. En fotograf samarbejder ofte med en stylist og nogle assistenter når det handler om portrætfotografering eller modefotografering. Men det kreative bliver oftest til i selve fotograferingen og bagefter i den digitale efterbehandling.

indhold